Es ist unser in der Luft...

Vår alltså. En enligt mig något onödig årstid, liksom höst. De är bara mellanlandningspunkter mellan sommar och vinter och för min del skulle det gott räcka med en vecka vardera. Utan att vara allergisk eller tycka särskilt illa om regn har jag kanske inga skäl att tycka så men nu gör jag det. En sak som våren för med sig, eller vad som dyker upp i tö om man så vill, är fjolårsgräs. Varje år. Förra året, detta och även nästa år. Verkligen varje år. Så fort det blir lite varmare och solen lyser, så torkar det och blir snustorrt. Så fort det blir lite varmare och solen lyser, så ska folk ut och sköta om sina trädgårdar. Det innefattar också ofta uppeldning av löv och ris. Eld och snustorrt fjolårsgräs brukar vara en riktigt dålig kombination och är man vuxen, vilket de flesta som äger trädgårdar är, så borde man inse att det är en riktigt dum idé att elda sitt löv i april, maj, när fjolårsgräset är som torrast. Ändå gör folk det. Vartenda år brinner djur, hus och skog inne eller ner bara för att vissa inte fattar att det är skitdumt att elda när det är torrt. Det är så vansinnigt dumt att de som ändå gör det borde bli bestraffade för det, även om jag inte tycker att det borde förbjudas. Visserligen en paradox, men jag anser någonstans att folk måste tvingas att tänka efter själva. Hur vore det men en annons i tidningen med namn och adress på vederbörande?  Den borde börja med: " Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag är dum i huvudet."Dessutom borde de få bära en orange hjälm minst en vecka för att verkligen visa att de är idioter.



Som #7 på listan hamnar idioter. Inte de med en IQ under 75 utan de som inte lyckas se de uppenbara konsekvenserna av sina handlingar eller inte tar ansvar för dem.


EDIT - Hittade denna på nätet. Jag vet inte vem som har sagt det men den passar bra här:

"The problem with the world is stupid people.
I'm not advocating capital punishment for stupid people.
I'm just suggesting we remove all the warning labels and let the problem solve itself"

Tnr.292346


Kommentarer
Postat av: Sandra

Torrt gräs brinner inte så bra. Det är nästan stört omöjligt att bränna ner en gräsmatta så till den milda grad att kåken fattar eld. Lyckas man med det så är man grymt klantig. Vi kunde knappt få fyr på gräset här hemma fast att det var snustorrt så jag tror faktiskt inte det har så mycket med saken att göra.

2009-04-30 @ 13:24:25
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Jo, det gör det. Det är dessutom eldningsförbud i länet. Tort fjolårsgräs och eldningsförbudet har ett samband..

2725765.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel2725765.svd

http://dagbladet.se/nyheter/njurundamatfors/1.987151

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article4882424.ab

2009-04-30 @ 13:46:24
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag VET att det inte brinner bra. Det brinner i några sekunder sedan är gräset borta. Det är väl i så fall om man smäller upp en jättehög och tuttar eld alldeles intill huset eller annat som lätt fattar eld. Vi har bränt ner hela gräsmattan. Problemet var inte att kontrollera elden utan att få gräset att brinna och elden att sprida sig så jag håller inte alls med dig.

Eldningsförbudet är troligen till för säkerhets skull och särskilt för att det inte ska uppstå skogsbränder, men att folk bränner ner sin kåk när de fixar trädgården tror jag är väldigt ovanligt.

2009-04-30 @ 22:06:31
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Att det brinner i några sekunder och sedan är borta är nästintill själva definitionen på att något brinner bra. Du behöpver verkligen inte hålla med mig, det ändrar dock inte på faktum. Testa med att googla "gräsbrand".

2009-05-01 @ 00:00:37
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag vet inte hur du tänker när det brinner bra men för mig innebär det att elden tar sig inte bara fjuttar. Sorry, men här finns inget faktum, bara din åsikt som jag inte tycker håller. En gräsbrand är inte fråga om eldsvåda a la Rosengård där huset går upp i rök utan är väldigt lätt att kontrollera. Det flesta olyckor där folk bränner ner hus och hem inträffar runt jul/nyår. Inget torrt gräs så långt ögat når. Goggla på brandstatistik.

2009-05-01 @ 10:31:56
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Jag är inte riktigt säker på vad du vill åt. Hävdar du att torrt gräs, baserat på din erfarenhet, brinner dåligt? Med den argumentationen så brinner bomull också oerhört dåligt. Jag tror du har snöat in på att det måste finnas rikligt med gräs för att ta sig, vilket inte är fel på något sätt dock inte ändrar på det faktum, att torrt gräs brinner bra. Att folk eldar upp sina hus till jul/nyår är väl dumt, men vad har det med gräsets beskaffenhet att göra?

Räddningsverket informerar om eldning av gräs:

Page_849.aspx" rel="nofollow">http://www.srv.se/templates/SRVPage_849.aspx



Jag har för övrigt fortfarande inte förstått varför man över huvudet taget ska elda gräs.

2009-05-01 @ 12:17:39
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Sandra

När du får egen trädgård och inte vill att den ska se ut som våran så kommer du förstå innebörden av att bränna gräs och löv. Det fiins liksom en poäng medatt folk gör det.

2009-05-01 @ 15:00:03
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Det är väl inget fel på er trädgård. Tycker inte jag i alla fall, men jag ogillar ändå strikta trädgårdar. Visst, geometriskt uppbyggda sådana är väldigt imponerande, men jag vill inte ha en.

Grejen är att jag gärna vill veta vad poängen är. Jag vet inte. Vad är det för fel med att kompostera, alternativt lägga allt på hög i något hörn? Sedan kan man ju slänga det på tippen med. Vill man nu elda upp det, så kan man ju vänta till efter sommaren.

2009-05-01 @ 15:12:43
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0