1 maj

Detta datum är arbetarrörelsens internationella högtidsdag sedan 1890. Det man ursprungligen demonstrerade för var kravet på en åttatimmars arbetsdag. Idag vet jag inte riktigt vad det handlar om men lite hånfullt gissar jag på fler mazariner till kaffet. Det jag tror är att demonstrationerna som sådana pågår enbart av gammal hävd främst inom vänsterorganisationer. De röda fanorna påminner lite väl mycket om bland annat firandet av "segerdagen" i forna Sovjetunionen. En protestmarsch utan egentligt syfte verkar vara lite överdrivet.  Trovärdigheten anser jag också vara sviktande efter LO-Wanjas huserande och Sahlins oförmåga att leda. Hur många socialdemokrater och LO-pampar är arbetare? Vi får väl se hur det blir. I det senaste första maj-tåget jag bevittnade utgjorde musikkåren två tredjedelar av hela tåget och någon större ökning lär det nog inte bli i år.

Ett stort problem med hela vänsterrörelsen är i min ringa mening att de tycker oerhört mycket, men inte har några vettiga lösningar utom socialism. Socialism ses som universallösning för allt och anklagande skyller de på allt som "etablissemanget", "borgarna" och "överklassen" hittar på medan de helt ignorerar det faktum att de själva ofta tillhör de kategorierna de så föraktar. Med sossarna vid rodret i närmare 70 år är det fortfarande bara ur underläge, som de förtrycktas redskap de ser sig själva. Detta är tyvärr symptomatiskt för hela vänstern och enbart genom att kritisera och utan egna lösningar borde det vara svårt att vinna val.




Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster. Hon var med i en försvarsdebatt under Folk och Försvars konferens i Sälen sist, varvid hon lyckades att framställa sig själv som totalt inkompetent på bara fem minuter. Hennes sammanlagda taltid på cirka tio minuter förvärrade bara intrycket. Här berättar hon om sitt första maj-firande.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag är grymt less på sosse-snacket. Det pratas så fint men när de väl har makten händer ju absolut ingenting. Första maj för mig är precis som du säger en extra mazarin till kaffet.

2009-05-01 @ 15:03:22
URL: http://munkakvarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0