Avskaffa radiotjänst

Det andra jag skulle göra som chef över Sverige är att avskaffa radiotjänst. Jag förstår mig inte på hela tanken. Det är INTE frivilligt att betala. Har man en TV eller Radio så skall man betala. Varför öppnar man då på ett så idiotiskt sätt möjligheten att vägra? Jag tycker det är ett vettigt system att medborgare finansierar reklamfri radio och TV men tillvägagångssättet är under all kritik. Bort med Radiotjänst och myten om pejling. (En TV sänder inte ut signaler, den tar emot signaler. Det enda man borde kunna pejla in är ett elektromagnetiskt fält. Samma sak med radio.) Ersätt det hela med skatt. Jätteenkelt. Har du en TV eller Radio? Kryssa i rutan på deklarationen. Inte? Då får du några slantar med skatteåterbäringen. Enkelt, billigt och påstridiga fönstertittare får göra något vettigt med sina liv. Idag går det att läsa i DN hur Radiotjänst kräver TV-avgift av företag som har övervakningskameror. Idiotiskt men helt rätt. Som lagen är skriven betalar man för att man kan använda tekniken för att se på TV, inte för att man gör det. Dras det på skatten så skiter du inte i att betala TV-avgift, du fifflar med skatten, vilket inte är lika rumsrent i samhället.

Till dess att jag blivit chef, skärp er och betala.


Kommentarer
Postat av: Alfahannen

Visst borde detta skattefinansieras istället. Likväl som fildelning kunde finansieras genom en ny "kassettskatt" då man tecknar internetabonnemang. Vi har ett antal gamla etablerade dinosaurier att ta hand om.

Bra skrivet, som alltid!

2009-05-12 @ 23:57:42
URL: http://sensitivealphamale.blogspot.com
Postat av: Andie

Förra sommaren började det även ryktas om att man ska betala avgift för att man har en dator för man kan ju kolla på svts program via deras hemsida. Och då skulle man betala trots att man aldrig besöker deras sida vilket känns helt idiotiskt också. Radiotjänst borde verkligen skärpa sig!

2009-05-13 @ 11:49:51
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com
Postat av: Lindberg

@Alfahannen - Håller helt och hållet med dig. I synnerhet då det helt uppenbarligen inte handlar om att skydda artister utan att med näbbar och klor försvara inkörda vägar till rikedom.

@Andie - Ja, det ligger helt i linje med vad de annars gör. Men å andra sidan är det väl inte så många som har dator fast ingen TV. Det räcker ju att betala en gång. Och den kostnaden blir mycket mindre om det läggs på skatten.

2009-05-13 @ 12:50:09
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: SteveO

Tycker det är en kanon idé. Även fast folk kommer gnälla, men det gör ju folk ändå över tiden.

2009-05-13 @ 21:36:44
Postat av: Lindberg

Visst är det så. Tidningarna kommer vara fulla med snyfthistorier om hur de stackars knegarna på Radiotjänst AB blir arbetslösa. Det är ändå en bra idé att avskaffa denna idioti.

2009-05-13 @ 21:42:32
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0