En dag senare

Egentligen tänkte jag skriva lite i går men tänkte nog inte en hel tanke på hela dagen. Man kan nog säga att jag tänkte fragmentariskt och att huvuddelen av sysslorna fungerade som om de vore totalt automatiserade. Hur som helst så var det två saker jag tänkte orda om. Det ena är Nordkoreas kärnvapensprängning. Kul att se att det går bra för Kim Jong Il och det folk han har satts att styra. Jag utgår helt krasst att det går bra då kärnvapenproduktion inte är särskilt lönsamt och hundratusentals nordkoreaner svälter ihjäl varje år. (Här gör jag en fuling och gissar; många svälter ihjäl, fruktansvärt många. Den förväntade medellivslängden är 31,1 år för män och 34,9år för kvinnor, av olika skäl.) Nordkorea är ett av de få länderna i världen där nyheter knappast kommer in eller ut. I Nordkorea finns det sexfiliga motorvägar men inga fordon, det finns internationella hotell med full bemanning dygnet runt men inga gäster. Kort sagt står de utanför realiteten men också folkrätt och anstand, vilket gör det extra dumt att de skaffar kärnvapen. De flesta stater med kärnvapen kan nog tänka sig att använda dessa om de känner sig existentiellt hotade. Hos Nordkorea är nog tröskeln för att känna sig så rätt låg. Hur som helst handlar det om inget annat än en simpel utpressning. Den nordkoreanska ledningen struntar i en svältande befolkning och vet att en väpnad intervention är lönslös; Med Seoul inom skjutavstånd och en gigantisk armé kan man vara relativt lugn.

Det andra jag kort hade tänkt orda om i går redan är Expressens tabbe när de intervjuade en tant som de trodde var Wanja Lundby-Wredin och tryckte både intervju och bild på den därintill okända tanten. Är någon överraskad? Om man inte är mer källkritisk än så och dessutom främst är intresserad av att sälja skvaller, blir det så. Det lär inte vara sista gången något sådant händer.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag tror att det är mycket snack och lite verkstad som vanligt. Inget land (förutom USA) har använt kärnvapen, däremot har man hotat friskt med att använda det. Nordkorea är nog inget undantag.

2009-05-26 @ 18:34:51
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Alfahannen

Svårt fall, doktorn grät....

Nordkorea känns annorlunda jämfört med t.ex Irak under Saddams tid. Saddam såg sig själv som en härförare medan Kim Yong-Il verkar snurrat till det för sig på ett ännu värre sätt....det känns som om detta kan gå åt vilket håll som helst.



Expressen beter sig patetiskt, och även om en ursäkt publicerades dagen efter känns den inte ett dugg ärligt menad.

2009-05-27 @ 19:50:00
URL: http://sensitivealphamale.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0