Rien na va plus et superstition

Oftast finns regler av en anledning och det är sällan fel att bryta dem Ibland är det regler som uppkommit av en god anledning men då de efterlevs blir det bara parodi. I synnerhet i dessa fall glömmer man ofta bort att det är svårt att göra regler som täcker alla undantag. Är man pensionär och nekas att köpa cigaretter då man inte har något ID-kort med sig så har försäljaren gjort rätt, även om denne kanske inte riktigt förstått syftet med regeln. I Frankrike finns en regel som säger att all tobaksreklam är förbjuden och man tullar sannerligen inte på den regeln. Det innebär bland annat att en filmaffisch med skådespelerskan som gestaltar Coco Chanel inte fått hängas upp, då en cigarett syns. Lite småkul men det bör inte anses fel att göra rätt. Hela artikeln finns här.


I Nigeria lyckades ett medborgargarde avstyra en bilstöld. Den ene förövaren försvann från platsen medan den andre förvandlade sig till en get. Geten är nu i förvar hos polisen. I artikeln, som lätt hade kunnat platsa i En ding, ding värld (och på sett och vis gör det, då kvällstidningarna till synes tagit över den lucka som fylldes då den tidningen försvann), avslutas med att många i delar av Nigeria tror på trolldom och häxkonster. Jag påstår att det i mångt och mycket inte är bättre ställt här. Det finns en hel del som tror på homeopati, astrologi, olika religioner som för det mesta innehåller smått absurda inslag, skrock, intelligent design eller parapsykologi. Tror man på dessa ting, varför inte att en människa kan förvandla sig till en get.


Kommentarer
Postat av: Björn

Håller med till fullo

2009-05-04 @ 19:45:53
URL: http://bjornanstet.com
Postat av: Linnea

Ja, vad är egentligen skillnaden med att tro att Jesus gjorde sina underverk och att tro att en man förvandlade sig till en get?

2009-05-04 @ 22:06:08
URL: http://linneaeriksson.wordpress.com
Postat av: Lindberg

Ingen alls.

2009-05-04 @ 22:22:10
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0