Definitivt inte politiskt korrekt

Norska Aftonposten har en intressant artikel. Frågan är vad det innebär och vilka orsaker som ligger bakom. Att skylla på samhället i allmänhet är säkert det enklaste men är det vettigt? Människor måste fortfarande ta ansvar för sina egna handlingar.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Såg ett debattprogram om just det här för ett tag sedan. Tyvärr ser verkligheten sådan ut. Det finns omfattande problem med invandrare, vad det sedan beror på kan man ju diskutera men faktum kvarstår att de är överrepresenterade i alla våldsbrott.



Man måste dock ifrågasätta siffrorna i artikeln. Hur många av dem är invandrare på riktigt? Jag räknar tex inte mig själv som invandrare eftersom jag är mer än normalt svennificerad förstagenerations-svartskalle. Sedan kan man fråga sig om en tredjegenerations invandrare är en invandrare eller en inföding? Det är lite luddigt det där. Det har nog mer med kultur, anpassningsförmåga och attityd att göra än med tiden som man befunnit sig i landet.

2009-09-13 @ 21:03:21
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Med tanke på artikelns ursprung gör man nog rätt i att vara kritisk till siffrorna. Jag såg motsvarande siffror i en dansk tidning för något år sedan. Det man dock bör ställa sig frågande till är varför dessa grupper är så gravt överrepresenterade i brottsstatestiken i förhållande till andelen människor som bor i ett land. Det blir lätt en ond cirkel när polisen koncentrerar sina resurser till invandrartäta områden. Frågan är om det inte är värre att inte göra det för att undvika att framstå som rassistisk.

2009-09-13 @ 23:46:43
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0