Omdöme och bestraffning.

En svensk major tjänstgörande i Kongo har fått sparken efter att han söp sig full och tog med sig en lokal fömåga hem till det hus han delade med sin chef. Chefen upptäckte det hela och kvinnan kastades ut. Nu har Försvarsmaktens personalansvarsnämnd beslutat att majoren ska få kicken.

Min stora fråga är nu om han får sparken från Försvarsmakten eller från utlandsstyrkan? Det är en väsentlig skillnad om han har blivit av med sin tidsbegränsade anställning eller sitt jobb.

Om det är värt att sparka honom från en kommendering, varför i helvete blir han inte degraderad? Varför blir ingen det i Sverige? Även om någon blir avskedad från försvarsmakten så är det min tro att de behåller sin grad, vilket verkar helt befängt. Vore det inte bättre att degradera vederbörande till kapten eller  löjtnant och ge honom en kommendering på något enskilt skjutfält någonstans? Varför är vi så oerhört mjäkiga i Sverige?

Källa: Svd, DN, Ab

mer läsning om händelsen:
DN

EDIT - I den sista länken står det att mannen är reservofficer, vilket gör frågan om degradering än mer intressant; majoren borde då rimligtvis återgå till sitt civila jobb. Tnr 181608 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0