En uppmaning

Själv har jag inte mycket att komma med den senaste tiden; mest trött hela tiden och för lat att sätta mig ner och skriva några rader om det jag funderar på och det som stör mig. En sak jag dock ständigt blivit påmind om är den attityd som innan under och efter valet kommit att dominera media; intolerans och bristande respekt för oliktänkande. Något som har visat hur skenheliga vi är i Sverige.
Den grundläggande tanken är att alla skall få yttra sig fritt. Även man är helt ute och cyklar och trots att man förespråkar idiotiska saker. Valet vi har är att inte ta åt oss. Det är precis samma saker vi har fnyst åt och fördömt när Salman Rushdie blev dömd till döden av iranska mullor eller när Monty Python gjorde sin film Life of Brian och kyrkan protesterade mot denna. Poängen är fortfarande att man skall få yttra sig om allt och skriva om vad man vill. Gillar du inte alstret, köp det inte. Så enkelt är det. Varken mer eller mindre.
Min uppmaning är tredelad:
-Tänk efter vad yttrandefrihet innebär för dig.
-Fundera över självcensur och hur det påverkar demokratin.
-Läs Morgonsurs tre blogginlägg(1, 2, 3) om detta ämne. Han har nämligen formulerat problematiken föredömligt.

D +1

Då var rysaren avgjord och Alliansen får än bättre siffror än i förra valet. Dagens tidningar präglas självfallet till stor del av att SD kom in i Riksdagen och hur S kunde göra sitt sämsta val på 96 år.

Gällande det förstnämnda så anser jag det föga oväntat, då man både politiskt och medialt försökt ignorera problemen SD ser och uppenbarligen en hel del väljare med, för den delen. Denna artikel på newsmill sammanfattar problematiken ganska bra. I övrigt så tror jag inte många väljare verkligen läser partiprogrammen innan de röstar. Nu har vi ett extremt högerparti i riksdagen. Att vi haft ett extremt vänsterparti där i nästan 100 år är ingen längre som reagerar på.

Att S misslyckades så kapitalt har jag väntat på ett bra tag. I mina ögon beror det mindre på Sahlin och mer på samarbetet med kommunisterna. En ännu större anledning är att S inte har kommit över att de inte är Sverige längre. Att det S står för, arga arbetare som tar strid mot det kapitalistiska etablissemanget, knappt finns kvar i Sverige. Det är helt enkelt så att även arbetare är medelinkomsttagare och att de problemen de haft tidigare faktiskt till stor del genom S försorg försvunnit. Därmed har S gjort sig själva överflödiga samtidigt som retoriken inte förnyats. S får helt enkelt hitta en annan käpphäst eller göra ännu sämre ifrån sig vid nästa val

Vi får se hur det artar sig med regeringsbildning nu. Trots allt så tror jag att det hade varit illa med maktskifte, då Röd-grön har fört en för hård kamp mot realiteten.


RSS 2.0