Invandrare

När man pratar om invandrare så tänker de flesta på folk som kommit till Sverige från ställen utanför Europa, men det kommer ju en hel del folk även från Europa. Varför är dessa inget ”problem” exempelvis för SD? De om några tar våra jobb och fruntimmer, driver upp huspriserna och skor sig på oss. Eller?

När det gäller invandring från västerländska industrinationer så märks inte det. Ingen bryr sig det minsta om deras integration och om hur viktigt det är att de hamnar i områden med många svenskar så att de snabbt kommer in. Ingen bryr sig ifall de smockar upp paraboler för att kunna se på tv på tyska, holländska, engelska eller vad det nu må vara.

Föreställ er en stadsdel med exempelvis holländare. De som bor där är holländare, till närmare 100%. Skulle ”vanliga svenskar” sky att gå dit? Skulle man, varje gång stadsdelen nämndes berätta om hur man blev påhoppad i tunnelbanan av dessa träskobeväpnade tulpanätare? Knappast. Snarare skulle det vara en relativt oexotisk stadsdel av radhus, en – och tvåplansvillor än något förortsgetto. Alla kanske inte pratar den bästa svenskan men de talar i alla fall engelska eller tyska och de har inga direkt skumma saker för sig.

Det finns en stor skillnad mellan olika invandrare, men det talas inte om invandringen ur industrinationer för den är till den största delen problemfri. De söker sig hit själva, har oftast både pengar och en god utbildning och de hamnar inte i migrationsverkets händer. Dessutom ritualslaktar de inte små hundvalpar i badkaren, vässar framtänderna och ger sig ut på räder i syfta att gruppvåldta våra väluppfostrade ungdomar och allt vad de gör enligt kvällspressen. Som i nästa andetag tycker det är skandalöst att rasismen frodas i Sverige. Vilket den inte gör i och för sig men man får lätt den bilden.

Åter till migrationsverket: Tänk dig att du, med din utbildning och din självbild får för er att flytta till ett land som exempelvis Tyskland, och möter på landets migrationsverk som gör följande: Ger dig lite pengar och bussar dig till en barackby där du får en säng tilldelad. Än så länge tycker du kanske inte att det är så farligt. Kanske tycker du det då du två år senare sitter kvar i samma barack, alternativt i en liten hyreslägenhet och dag efter dag får gå till en sur kärring som visserligen fått uppgiften att lära er språket men dels inte bryr sig nämnvärt om hon lyckas eller ej och dessutom över tiden pratar med dig som om du vore sju år gammal. Ingen har besvärat sig att fråga vad du vill och du har inte behövt lyfta ett finger utom att traggla glosor, sitta still och hålla käften. Ingen vet dessutom vad du har för utbildning men utgår ifrån att du väl förmodligen vaktat får någonstans i ett land som har isbjörnar på gatorna. Jag tror du börjar bli less på det och kanske försöker prata med någon om att du faktiskt har en utbildning och vet att det är skriande brist på sådana som du i landet. Du får svaret att utan integrationskurs får du inga pengar och du kommer heller aldrig få jobb – eller uppehållstillstånd. ”Man måste ju ge för att få något. Inget är gratis”.

Faktum är att det i Sverige mig veterligen inte finns några som helst register över vilken utbildning folk som kommer hit har, eller vad de gjort innan. Inom EU går det, idag, att få sin utbildning erkänd, i vissa fall efter ett kunskapsprov. Kommer man utanför blir det svårt även om den utbildning man besitter säkerligen kan vara minst lika bra om inte bättre än den som erbjuds i Sverige.

Vad man kan se är i alla fall att integration fungerar snabbare om den inte är påtvingad i synnerhet om man har rätt hudfärg. Invandring till Sverige från västeuropeiska länder har pågått med högre eller lägre intensitet sedan flera hundra år och i princip aldrig har detta varit ett problem. Problemen uppstod först när det för första gången landade en neger i Sverige utan att vara hithämtad som attraktion. En stor del av dessa problem beror på att vi nu, liksom då, tror att dessa arma flyktingar inte kan ta hand om sig själva. Det om något är ett tecken på en nedvärderande människosyn. Jag brukar sällan ta upp sådana saker för de flesta gånger är det larv men i detta fall anser jag det vara viktigt; i synnerhet då vi går miste om kompetens. Det är skillnad på människor och människor, och så skall det vara. Men att behandla invandrare som barn för att de har mörkare hy och göra det tvångsmässigt gynnar ingen. Utöver det måste vi sluta att dra alla över en kam; det måste finnas språkkurser för såväl låg- som högutbildade. Jag är rätt säker på att de högutbildade som kommer skulle kunna stå arbetsmarknaden till förfogande inom några veckor bara de får ta eget ansvar och inte behandlas som barn. Utöver det bör Sverige aktivt rekrytera folk i bristyrken över hela världen och eventuellt betala både biljett och språkutbildning. Vi är inte så konkurrenskraftiga som vi tror och våra försök att hjälpa i samspel med ett socialistiskt tänk om att alla människor är lika och inte får vara annat leder till oerhörda kostnader utan att få valuta för pengarna.

EDIT - ändrat "grodätare" till "tulpanätare" på uppmaning av en holländsk ättling. Tnr021141


Kommentarer
Postat av: RoSt

Ta mig f..ken en av de bästa inlägg i frågan jag läst på länge! Hatten av!!

2010-05-03 @ 18:37:36
URL: http://rost-tankegods.blogspot.com/
Postat av: Lindberg

Tack och bock!

Ibland har jag, överraskande nog, ljusa stunder.

2010-05-05 @ 17:09:51
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Sandra af Munkakvarn

Oj, detta inlägg hade jag missat. Måste bara säga (som jag oftast gör)att jag håller med.

Det är interssant att en bosnier som flydde kriget fick gå på en kurs för att bli undersköterska när han hade arbetat som inget mindre än hjärtkirurg i Bosnien i 15 år. De tvingade honom att göra ett prov som alla andra som skulle bli undersköterskor och det provet handlade om hur blodomloppet fungerade. Ja, han fick såklart alla rätt på provet och fint beröm av sin lärare som om han vore ett förståndshandikapapt barn med tur. Det är så nedlåtande och idiotiskt.

2010-05-24 @ 03:05:55
URL: http://munkakvarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0