Domedagen är nära!

När man läser diverse artiklar i olika tidningar så kan man lätt få för sig att domedagen är nära. Dödsinfluensor, svettiga isbjörnar, folk som förgriper sig på svagare och skrattar elakt, pirater som sprider skräck och världsekonomin som mest ser ut som en spelberoende femtonårings dito. Det ser sannerligen dystert ut men förtrösta icke! Innan ni skjuter er en kula för pannan finns det massor att göra i syfte att överlista den genetiska tombolan. Först ut: överlevnadsutbildning. Det hela verkar ha dragit igång på allvar först i USA (Var annars?) och verkar nu ha spridit sig. Det handlar alltså på att vara förberedd för den stora apokalypsen, som ligger och lurar runt hörnet. I synnerhet folk som jobbar på kontor verkar ha insett att deras yrken inte duger till att klara sig efter ragnarök och har därför börjat odla upp diverse andra färdigheter. Det handlar om vapenhantering, jakt, gillrandet av fällor, lära sig vilka växter som är ätliga, göra upp eld, närstrid, djurskötsel och odlandet utav mat med mera. Därtill kommer den mentala inställningen; alla vet ju att man har en större chans att klara sig om man har rätt inställning från början.  Till detta kommer hamstrandet: mat, vatten, drivmedel, ammunition, filtar, mediciner, tändstickor, skyddsmasker, kläder, verktyg, och allsköns bra att ha -saker.  Till yttermera visso har en bransch högkonjunktur; den som säljer skyddsrum. Osökt kommer jag att tänka på Rosa pantern. De nya filmerna har jag inte sett men Peter Sellers som "Inspecteur Clouseau" hade en stående order till sin betjänt, Kato, om jag inte mins fel, att anfalla honom i oväntade situationer, när som helst på dygnet, för att öva upp sin förmåga till försvar.

En rolig aspekt i det hela är de som lär upp folk att slåss, skjuta och överleva. De säljer en produkt, men kan omöjligen tro att undergången är nära. Hade de gjort det, borde de snarare hållit sina kunskaper hemliga i syfte att undvika trängsel i den postapokalyptiska världen, än att lära upp paranoida administratörer, revisorer och bibliotekarier.  

Visst är det så att man klarar sig bättre om man har kunskaper och färdigheter. Själv tycker jag att det är en utmärkt idé att lära sig så mycket som möjligt om det mesta så länge man kan. Jag gör det dock inte för att överleva dyngsmällen, utan mera för att det är vettigt. Man vet inte när man behöver kunna något, men märker rätt snabbt när situationen infinner sig om man inte kan det.

Rent spontant känns det som om dessa domedagsteorier och uppladdningen därför passa bra i USA, ett land med en stor förkärlek för både konspirationsteorier, vapen och hjältemodiga ensamvargar. Men trenden kommer nog hit. Och svenskarna blir inte goa´ att tas med när de barkar åt helvete. Vi har nämligen en kunskap de flesta inte behövt på länge; vi kan våra hembränningsapparater.



Vidare läsning: Expressen

EDIT- Sent om sider fann jag ytterligare en bild. Denna tagen ur filmen Shaun of the Dead. En fantastisk film, som verkligen visar hur viktigt det är att vara förberedd på det värsta.Tnr. 042219


Kommentarer
Postat av: Andie

Kan det inte vara så att de som lär ut dessa kunskaper om att överleva gör det för att tjäna pengar och då om nu undergången kommer så kommer dessa människor att vara de rikaste och därmed ha mest makt? Det var bara en tanke som slog mig.

2009-05-05 @ 11:21:28
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com
Postat av: Lindberg

Då jag inte riktigt tror på det monetära systemet som det är så hjälper inte rikedom i pengar. Det hela syftar nog snarare till att överleva efter att den egna rikedomen inte längre hjälper

Läs gärna "skoj med pengar del 1 och 2", som jag skrev i april

2009-05-05 @ 15:18:17
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Alfahannen

Jänkarna har ju en formidabel entreprenörsanda. Allt går att göra affärer på i det stora landet i väst.

Även om vi i den "gamla världen" gärna spinner vidare på idéer som fötts i USA, så finns nog en del som inte klarar resan över Atlanten.

Överlevnadskurserna har ju existerat i ett antal år där (nya katastrofer lurar ständigt bakom hörnet), men eftersom vi svenskar är drillade i skogsmullelära, älgjakt och svampplockning sedan många år tillbaka är marknaden redan mättad;)

2009-05-05 @ 23:06:44
URL: http://sensitivealphamale.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0