Kort om livet

Vad är meningen med livet? Kanske är det 42, som Douglas Adams skriver men förmodligen inte. Enligt min ringa mening ligger det till på följande sätt: Om livet har en mening, så borde den vara lika, eller olika för alla organismer. Är livets mening olika för alla organismer, kommer det vara svårt att lista ut vad människans mål och syfte är. Det verkar dock osannolikt att alla har olika målsättningar, så vad är den gemensamma nämnaren? Jo, livet självt. Alla organismer ser till att på mer eller mindre groteska sätt föröka sig. Genom celldelning, pollenspridning, läggandet av ägg eller kopulerande. Slutsatsen som följer därav är att meningen med livet är förökning, vidarebefordrandet av de egna genetiska anlagen. Om det skulle finnas en annan mening med livet, så borde den meningen kunna uppnås. Ett mål, så att säga. Det bör inte vara döden, för då hade vi nog inte haft någon självbevarelsedrift. Dessutom hade barn, så fort de kan gå, försökt ta död på sig själva genom att stoppa allt de kommer åt i munnen. Det gör de, förvisso. Men ändå. Så fort de hade varit kapabla till det, skulle de tagit livet av sig, uppnått Det Yttersta Målet och allt liv hade upphört på en pisskvart. Meningen med livet är alltså livet.


Kommentarer
Postat av: Alfahannen

I biologisk mening är det precis som du säger.





Dock tycker jag om herr Adams klurighet kring detta. Svaret kanske är 42, det är bara vi som ska komma på den rätta frågan;

Vad är 7 gånger 6?

How many roads must a man walk down?

2009-05-09 @ 21:16:26
URL: http://sensitivealphamale.blogspot.com
Postat av: Lindberg

Jo, nog är det så. Borde läsa alla böckerna igen. Filmen var dock, föga oväntat, en stor besvikelse.

2009-05-09 @ 22:53:38
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jubel och applåder! Ibland är det faktistk inte svårare än så. Vissa (då menar jag troende) ska alltid krångla till det.

2009-05-13 @ 22:00:51
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Nej, det verkar som om det inte räcker för många att bara finnas till.

2009-05-13 @ 22:11:54
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0