Tvål och sprit

Laila Villebeck har skrivit ett litet inlägg om användandet av handsprit för att motverka virusinfektioner. Kort, koncist och vad jag tidigare hävdat. Jag vill tillägga att jag inte är en generell motståndare till handsprit. Det brinner bra och man kan använda det för att rengöra ytor, som exempelvis en whiteboard-tavla. Det finns dock billigare alternativ till dessa ändamål.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Alcogel är underbart! Det är rena dynamiten mot finnar! Duttar man lite på hudutslagen så försvinner de inom några dagar. Den effekten får man INTE av vanlig tvål. Sedan är det rätt bra till barn som inte alltid är så medgörliga med att tvätta händerna. Smörjer man lite alcogel på händerna på dem så är saken klar.

2009-09-14 @ 09:21:00
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

I det låmga loppet tror jag alcogel är sämre än tvål och vatten, i synnerhet för små barn. Detta i och med att alcogelen tar kål på de flesta bakterier som ungen annars hade fått i sig. Att bli renare och renare är ingen bra idé, vi blir sjukare och sjukare också.

2009-09-14 @ 10:33:46
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Sandra

Belive me...kidsen får i sig sin beskärda dos av bakterier i alla fall.

2009-09-14 @ 15:21:51
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Det är klart, det finns ju bakterier överallt. Faktum kvarstår dock att vi blir mer och mer alergiska i takt med att renligheten ökar. Alcogel ser jag som ett led i detta. Jag tror det är ett mindre problem här än i storstäder, etc.

2009-09-14 @ 15:42:44
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Sandra

Sant. Vi är väl ganska kända för att både vara väldigt renliga och mest allergiska så det finns en stark koppling där.

2009-09-15 @ 19:57:38
URL: http://munkakvarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0