Egendomlig demokrati

Synen på demokrati i vårt land är högt skattad av de flesta men egendomlig. Sverigedemokraterna kommer eventuellt komma in i riksdagen i år vilket innebär att det då är ett av de partier som är får kallas folkvalda. Trots detta verkar ingen ha granskat deras valprogram på ett vettigt sätt och den rapportering som sker känns långt ifrån objektiv. Det sker på politisk nivå inga försök att verbalt attackera SD, i ett försök att osynliggöra dem. Diskussioner har förts ifall de skall få tala i skolor och i vissa fall har skolorna beslutat sig för att inte släppa in några partier alls i uttalat syfte att hindra SD från att tala med ungdomar.

Det borde inte ha någon betydelse vad SD enligt media står för då det är ett registrerat parti och bör ha samma förutsättningar som alla andra till en valkamp.  Till yttermera visso kan agerandet med att ignorera SD bita de etablerade partierna ordentligt i baken om de kommer in i riksdagen. Den förberedde överlever.

Sammanfattningsvis är det mer än märkligt att demokrati och yttrandefrihet bara ska gälla om man har ”rätt” åsikter.  Om alla vill elda däck på torget så är det upp till partierna att hörsamma eller övertyga om att det är rätt dumt. Detsamma gäller hanteringen av SD.


Kommentarer
Postat av: Sandra af Munkakvarn

SDs partiprogram är fullt med människofientliga saker som man utan någon större ansträgning kan snacka ner. Jag tvivlar på att så många hade röstat på dem om de bara hade läst vad som står där. Så jag förstår faktiskt inte alls varför man inte vill bjuda upp dem till debatt. Egentligen behöver man inte ens debattera, det räcker med att låta idioterna tala fritt så faller deras ideér på sin egna orimlighet.

2010-07-12 @ 23:28:26
URL: http://munkakvarn.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Så är det men det är ingen som låter dem prata ut o ingen som debaterar. Även om läsning är ett bra botemedel för mycket är det inget krav för att få rösta av någon anledning...

2010-07-13 @ 00:28:08
URL: http://minsvartvitavarld.blogg.se/
Postat av: Stefan

Förstår inte riktigt vad det är i SD partiprogram som skulle vara människofientligt. Jag har, efter att ha varit SD kritisk men läst deras partprogram, valt att lägga min röst på dem istället för det parti på vänsterkanten jag brukar rösta på...2010-07-20 @ 09:39:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0