Kort om allt möjligt

Nakenscannern – Det jag missade i det senaste inlägget var att kritisera kraftfullt fördöma det faktum att inslaget om densamma fick lika mycket sändningstid (ca två minuter) som den ”Demokratiska Republiken” Koreas beskjutning av Sydkorea. Korea är rätt långt borta, längre bort än närmaste integretetskränkande scanner men konsekvenserna anser jag kunna bli aningen större än att någon tycker det är jobbigt. Media kan bli betydligt bättre på att täcka in händelser som långsiktigt kan ha konsekvenser för oss i stället för att lägga energi på "tyck synd om enskilda personer/hundar/isbjörnar-reportage". Om man synar mediebevakningen så verkar det knappt hänt ett dugg i Afrika det senaste året, undantaget en handfull somaliska pirater.

 

Piratebay – Det tre är fortfarande skyldiga. Kommer en gräns sättas för hur långt ansvar man har för vad andra gör på ens domäner? Kan internetleverantörer bli dömda för att en av deras användare laddar hem barnporr? Om jag hyr ut en kolonilott och någon kokar amfetamin där, kan jag dömas? Om en dansk firma använder en svensk server för att sälja sina tjänster i Danmark, kan det vara ett brott i Sverige, trots att det är lagligt i Danmark och kunderna uteslutande är danska? Om det är så, hur kan Tjetjenska ”rebeller” använda svenska servrar trots att det är förbjudet i Ryssland?

Jag säger inte att det är samma sak men domen kan få konsekvenser som ännu ej kan förutses.

Apropå det; hur kommer det sig att man har för lite plats på datorn när det ligger hårddiskar ta mig fan över allt?

 

Arbetsmiljö – det finns en hel massa regler att följa för en behaglig och säker arbetsmiljö. Detta är i grunden en bra sak men ibland måste man inse att arbetets beskaffenhet gör att det blir svårt att alltid tillämpa generella regler. När Försvarsmakten skulle köpa in nya helikoptrar så fick de byggas om för att kabintaket var för lågt enligt gällande civila bestämmelser. Nu har det uppdagats att barnmorskor arbetar i en miljö som inte följer dessa regler. Födande mammor har visst den fula ovanan att skrika för högt. När mätningar gjordes så överskreds gränsvärdena, vilket innebär att det skall till hörselskydd eller munkavle till endera parten. Jag gissar på hörselskydd.

Andra yrkesmän som förmodligen har för höga bullernivåer torde vara alla som har prefixet ”barn” i sin yrkestitel. Det blir spännande att se vad som händer när någon börjar mäta på dagis, med mera. Lärare ligger nog också risigt till. De borde dock få välja munkavle åt ungarna framför proppar.

 

Snö – I år igen. Skräll! I år så kommer tak rasa, tåg stå stilla och folk frysa ihjäl. Och till våren börjar vi om igen som om det aldrig mer blir vinter. För inte allt för länge sedan var folk tvungna att förbereda sig på vintern. När nu ingen gör det mer så bör vi inte vara förvånade när allt går åt skogen.

Kortsiktighet- ditt namn är människa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0